st:
Kassan
0

BC Racing Coilovers

BC Racing's introduktion till Sverige
BC Racing coilovers introducerades av oss på den svenska marknaden 2007 och har vi sedan dess varit den enda svenska direktåterförsäljaren. BC Racing är en internationellt känd tillverkare av justerbara stötdämparsatser som fokuserat på kvalité och prestanda till ett överkomligt pris. BC har ett förflutet som underleverantör till en rad stora japanska märken som t.ex. Apexi, Blitz, etc. som har högt ställda krav på sina leverantörer.

Direkt från BC Racing utan mellanhänder
Beställningar på BC Racing produkter som läggs hos oss skickar vi vidare direkt till BC Racing utan mellanhänder. Vi lagerhåller alltid ett hundratal populära coiloverkit för snabb leverans direkt från vårt lager i Karlstad. De produkter som inte lagerförs, eller när kunden önskar specialanpassning så tillverkas coiloverkittet på beställning i BC Racings fabrik och flygfraktas sedan direkt till oss.

Gedigen erfarenhet
Genom vår långtida direktkontakt med BC Racing och de samarbeten vi haft där vi utvecklat nya coiloverkit till bilar har vi skaffat oss en gedigen erfarenhet av BC Racing’s produktsortiment, utvecklingsmetodik och tillverkningsprocess.

Har du frågor om coilovers så tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst.
 

Så hittar du BC Racing coilovers hos oss

 

2: COILOVERS EFTER PRODUKTGRUPP

Genvägar till populära produktgrupper

Coilovers

Tillbehör / Reservdelar

Vad skiljer modellerna?

Läs mer om BC Racing coilovers

Utveckling av nya modeller åt  BC Racing

Tack vare vår direktkontakt med BC Racing har vi haft möjligheten att tillsammans med BC Racing utveckla coilovers till bilmodeller som inte funnits i sortimentet och nya bilmodeller precis lanserats. Tillsammans med BC Racing har vi utvecklat flera coiloverkit till Volvo och det är faktiskt tack vare oss och vårt arbete som BC Racing har så många modeller till Volvo.

Nedan kan du se några exempel på coiloverkit vi har utvecklat, Bl.a. V70 (2008-), XC60 (2009-) och V90 (2016-)
 
 

Är BC Racing samma som märke X och märke Y?

Nej, BC Racing coilovers tillverkas i BC Racing's egna exklusiva fabrik och har ingen koppling till andra fabrikat. Tillverkningen sker i Taiwan och alla coilovers tillverkas på beställning - detta möjliggör specialanpassningar (ex. andra fjädrar eller infästningar) utan extra kostnad. 2016 reste vi till Taiwan för att besöka BC Racing i deras högkvarter och fabrik för att se hur de utvecklar nya coiloverkit och hur de olika stegen i tillverkningen går till.
 

BC Racing Worldwide

BC Racings återförsäljare runt om i världen.
 

Justera coilovers -  BC Racing ZG-11-VL till BC Racing V1 Coilovers VOLVO S60/S80/V60/V70 (2008-)

Alexander går igenom hur du justerar in dina coilovers.
 

Montering av Coilovers

På vår WIKI-sida finns flera guider för montering av våra coilovers. Läs mer på WIKI
 

Hur är en BC Racing coilover uppbyggd?

 

Kan ni rekommendera verkstad för montering av BC Racng coilovers?

Ja, vi rekommenderar varmt Knutsson El & Bilservice i Karlstad. De ligger i samma byggnad som oss och har god erfarenhet av att montera våra produkter och särskilt BC Racing's sortiment. Tidsbokning görs på 054-53 46 20.
 

Svensk bilprovning

Det finns inga regler mot användande av justerbara stötdämpare (coilovers) i svensk trafik så länge de uppfyller vissa kriterier som BC Coilovers självklart uppfyller. Undantaget är s.k. "full coilovers" där fjädern bak flyttats till stötdämparen, på de produkterna står det i produktbeskrivningen att de inte är godkända för svensk trafik. Vid kraftig sänkning så kan dock bilprovningen åberopa en regel som kräver minst 40mm möjlig fjädringsväg.
 

Rickard Ivars och Alexander Granlund - J-Spec Driftstars

BC RACING SERIES

BC Racing V1

Instegsmodellen. 30-stegs ställbar justering.  Höjdjustering oberoende på fjäderinspänningen.För gata och enkel bankörning.

BC Racing BR

30-stegs ställbar justering.  Höjdjustering oberoende på fjäderinspänningen. Avancerad gata och bankörning.
BR SERIES
 

BC Racing DS

Dämpningskurva: Digressive. 30-stegs ställbar justering.  Höjdjustering oberoende på fjäderinspänningen. Endast bankörning. 
DS SERIES
 
-

BC Racing RM

30-stegs ställbar justering.  Höjdjustering oberoende på fjäderinspänningen. Inverterade stötdämpare. Endast bankörning. 
RM SERIES
 
-

BC Racing ER

Separat justering för kompression och retur.  Höjdjustering oberoende på fjäderinspänningen. Extern reservoarer. Sportbilar för gata och bankörning. 
ER SERIES
 
-

BC Racing HM

Separat justering för kompression och retur.  Höjdjustering oberoende på fjäderinspänningen. Extern reservoarer. Inverterade stötdämpare beroende på bilmodell. Endast bankörning.
HM SERIES
 
-

BC Racing ZR

3-vägs justering  kompression (hög/låg) och retur.  Höjdjustering oberoende på fjäderinspänningen. Extern reservoarer. Inverterade stötdämpare beroende på bilmodell. Endast bankörning.
ZR SERIES
 
-
 
 
 
© Copyright  2005-2023 J-SPEC SWEDEN AB