J-spec.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du detta.OK
no Redirect
st:
Kassan
0

BC Racing DS Coilovers ändringstillägg

BC Racing DS Coilovers ändringstillägg
ARTNR:
BC-EXCHANGE
 
Universal
1 500 Kr
 
LAGERSTATUS
Lagersaldo: Beställningsvara
Beställningsvara
 
LEVERANSTID
Leveranstid: Beställningsvara
Beställningsvara
 
 
 

BESKRIVNING

 

BC Racing ändringstillägg för justering från BR till DS Coilovers 
Beställ detta tillägg för att ändra BR coiloverkittet i din beställning till DS Coilovers istället.
Denna ändring går endast att lägga på nybeställningar - ej ändring av coilovers som redan är levererade/beställda.
Produkten rekommenderas endast för bilar som går på bana.

BC Racing DS serie, drifting & Racing.
Komplett kit för dig som använder din bil till bankörning, drifting, backtävlingar eller liknande motorsporter. Skillnaden jämfört med BR-serien är att DS stötdämparna följer en digressiv dämpningskurva, detta innebär att dämparna är trögare vid långsamma rörelser (ex. när chassit niger vid inbromsning) och lösare vid snabba rörelser (ex. när bilen körs över curbs på banan). Detta ger lägre komfort i utbyte mot mer vägkontakt.
Kitet rekommenderas ej för vanligt gatbruk.

Justerbara i höjd och hårdhet.
Likt alla BC Racing coilovers så är även DS serien ställbar både höjd och hårdhet. Hårdheten justeras i 30 distinkta lägen som enkelt justeras genom ett vred. De olika inställningarna ändrar stötdämparens karaktär avsevärt och ger möjlighet finjustera vähållningen efter egen körstil och användningsområde. Höjden ställs sedan genom att justera stötdämparens nedre infästning samt ev. fjäderställare bak. Vilket ändrar bilens höjd utan att påverka fjäderspänningen och där med fjädringsvägen om så inte önskas.

Hög kvalité.
Nitrogengasdämpare tillverkade i mono-tube design med en 46mm kolv i en 53mm kropp för maximerad oljekapacitet. Stötdämparnas ventiler är tillverkade av specialstål som utklassar rostfritt med längre livslängd. Vid sidoinfästning (McPherson) så är den nedre infästningen alltid tillverkad i en kraftig stålkonstruktion. De är även försedda med en mängd komponenter tillverkade i T6061 aluminium för låg vikt, lång hållbarhet och bästa korrossionsbeständighet. Hela stötdämparen är belagd med coating under en tvåstegsprocess för att också den väl stå emot korrosion. BC Racing lämnar 12 månaders garanti mot fabrikationsfel.

Flexibilitet.
BC Racing coilovers är ombyggningsbara och komponenter är enkla att byta ut mot nya om de slitits ut. Fjäderhårdheten är unikt framtagen för varje kit och rekommenderas varmt. Har man ändå önskemål om en annan hårdhet, eller önskar en utökad sänkningsmöjlighet s.k. ''Drop Low'' specifikation (ca 20mm) så kan vi även implementera det på kitet utan extra kostnad. Notera önskemålet i kommentarsfältet vid beställning. Detta tillval innebär i regel en förlängd leveranstid och hårdare fjädrar.

Svensk Bilprovning.
Det finns inga regler mot användande av justerbara stötdämpare i svensk trafik. BC Racing coilovers monteras i original infästningspunkter och är av gedigen konstruktion. Vid kraftig sänkning så kan dock bilprovningen åberopa en regel som kräver minst 40mm möjlig fjädringsväg.

 

SPECIFIKATION

 

KONTAKTA OSS

Fråga oss om produkt - BC Racing DS Coilovers ändringstillägg
 

 

 

 
 
 
 
© Copyright  2005-2023 J-SPEC SWEDEN AB