st:
Kassan
0

EBC Brakes - Bromsbelägg och bromsskivor till bil

EBC Brakes är en av de största tillverkarna av bromsprodukter runt om i världen. Med sitt stora utbud täcker de allt från entusiast, classics, sportbilar till dagens senaste bilmodeller. Bromsarna tillverkas enligt högsta kvalitéts krav och har så gjorts sedan 1978.
 
Tillverkning av bromsbelägg och bromsskivor sker i deras egna fabriker i Storbritannien och USA. Våra leveranstider ligger på 7-10 dagar beroende på EBC-lagerstatus på beställd produkt.
 
Har du frågor om bromsbelägg och bromsskivor så tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst.

Så hittar du EBC Brakes hos oss

Hur väljer jag bromsar?

Här nedan är vår vägledning att välja bromsar, vi har delat upp varje användningsområde. Läs igen våra produktbeskrivningar innan du gör ditt val och är det nått du undrar över, tveka inte att höra av dig.

Läs mer om EBC Brakes

Behöver man köra-in sina nya  bromsbelägg och skivor?

Alla bromsbelägg från EBC har den unika Brake-In (TM) coatingen ger en snabbare inkörning efter monteringen och förbättrar snabbt skivan, tar bort ev. spegelyta och avlägsnar föroreningar på bromsytan.

Med nya bromsbelägg eller bromsskiva bör en inkörning ske så de nya bromsdelarna slits ihop för att uppnå bästa bromseffekt.  Börja med flera mjuka lätta inbromsningar från 100 km/h till 50 km/h och sedan efterhand gå över till hårdare inbromsningar. Göra inte inbromsningar tätt efter varandra utan vänta en stund så bromsdelarna kan hålla normal arbetstemperatur, precis som en vanlig dag i trafiken.
 
Tiden för inkörning kan variera, så gör en kontroll genom att titta på bromsskivorna efter slityta som gjorts av bromsbelägget, så bromsbeläggen greppar hela sin yta.
För bästa bromsegenskaper och för att minimera chansen för problem - slarva inte med inkörningen!
 

Hur mycket värme tål de olika bromsbeläggen?

Varför bör jag inte köpa EBC Yellowstuff till min bil som körs på gatan?

Yellowstuff är anpassat att ge bästa bromseffekt vid högra arbetstemperaturer, utmärkt när det används hård och mycket. När bromsarna är kalla så är bromseffekten sämre. 
 
Ett bromsbelägg som istället är anpassat för gata har egenskaperna som gör att man kan köra utan att bromsa en längre tid och plötsligt vill man ha bästa bromseffekt snabbt. 
 

Kan ni rekommendera verkstad för montering av EBC Brakes?

Ja, vi rekommenderar varmt Knutsson El & Bilservice i Karlstad. De ligger i samma byggnad som oss och vi har mycket samarbeten med de. Tidsbokning görs på 054-53 46 20.
 

Welcome to EBC Brakes

Vill du läsa mer om EBC Brakes kan vi rekommendera deras hemsida https://ebcbrakes.com/ eller EBC brakes på  Youtube https://www.youtube.com/user/EBCBrakesUK/featured.
 
 
EBC BROMSBELÄGG
 • Black diamond Predator bromsbelägg
  829 Kr
   
 • Black diamond Predator bromsbelägg
  1 039 Kr
   
 • Black diamond Predator bromsbelägg
  799 Kr
   
 
EBC BROMSSKIVOR
 • Rotinger Graphiteline bromsskivor
  3 099 Kr
   
 • Rotinger Graphiteline bromsskivor
  1 899 Kr
   
 • Rotinger Graphiteline bromsskivor
  1 899 Kr
   
 
 
 
© Copyright  2005-2023 J-SPEC SWEDEN AB