st:
Kassan
0

Silikonslangar

Läs mer om Silikonslangar

Silikonslang lämplig för mängder av olika applikationer. Används främst till trycksystem (t.ex. montering av intercooler), men även för andra former av lufttillförsel, luftfilter eller för vätska i kylsystem.

Vad tål silikonslangarna för temperaturer?
Silikonslangens specifikation är: temperaturtålighet: -40 till +185°C

Silikonslangarnas armering?
Silikonslangarna har flera lagers armering så det klara av de höga trycken. Våra silikonslangar har armering 3-4 lager beroende på dimension.

Skillnad på blå och svart silikonslang?
Nej, endast den yttre färgen skiljer silikonslangarna åt, samma specifikationer.

Alternativ istället för silikonslang?
Vi har vakuumslang i dimension 3-7 mm som lämpar sig till mätare, givare, styrning till dumpventiler. Är du ute efter slang för kylning av bromsar eller motor, då lämpar sig luftslang som finns i dimension 51-76 mm.

Nippel för slang på silikonslang?
Lösningen är att montera produkt ”Nippel genomföring silikonslang”, artnr: VAK001. För anslutande av 4 mm vakuumslang till en silikonslang.

Kombierna silikonslang med aluminiumrör
Våra måttangivelser på silikonslang är slangens innermått (innerdiameter) och på aluminiumröret anger vi rörets yttermått (ytterdiameter), så det blir enkelt att välja rätt produkter som passar tillsammans.

Val av slangklämmor?
För trycksystem som ställer högre krav på att hålla för ett högre tryck, använd då T-bult slangklämman till silikonslangen. Vid enklare trycksystem välj istället: slangklämma standard. Vilken storlek av slangklämma som skall väljas till silikonslangen rekommenderar vi att välja en storlek som ligger mitt i slangklämmans spann. Exempel: silikonslangens yttermått är 83 mm, välj då slangklämma 70-95 mm.
© Copyright  2005-2023 J-SPEC SWEDEN AB